keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kenkäkaapin kätköistä

Adidas Supernova Glide Boost 7

Aloittaessani juoksu-uraani vannoin Asicsin nimeen. Kaikki ensimmäiset juoksukenkäni olivat Asicseja. Kaupassa en halunnut edes sovittaa muita merkkejä. Ja hyvinhän niillä juoksu kulki.

Yksi ensimmäisistä kengistäni olivat Asicsin Gel Kayanot, joita myyjä minulle suositteli. Muistelisin, että Kayanoja mainostettin tuohon aikaan hyvänä maratonkenkänä. Helsinki City Marathonilla taisin usealla juoksijalla bongata kyseiset kengät. Myöhemmin kävin urheiluliikkeen järjestämässä askeltestissä, jossa minulla todettiin olevan neutraali askellus, enkä tarvitse Kayanon kaltaisia pronaatiotuettuja kenkiä.

Vasemmalla Adidas Boston Boost 5 ja oikealla Supernova Glide Boost 7

Jossain vaiheessa päätin mieheni suosittelemana kokeilla kilpakenkänä Adidasta. Nyt kenkähyllyäni koristaa jo useat Adidas-parit. Kenkä tuntuu istuvan hyvin jalkaani.

Vaihtelen lenkeilläni pääasiassa kahta eri kenkäparia. Pk-lenkeille omansa ja vauhdikkaimmille omansa. Vauhdikkaammat lenkit on kivempi juosta kevyellä ja nopeantuntuisella kengällä. Lisäksi lyhyille kilpailumatkoille, max 10 km, minulla on omat kilpakengät. Liukkailla keleillä laitan alle nastat.


Uusimmat kenkäni ovat nämä frozen green / solar yellow:n väriset Supernova Glide Boost seiskat. Peruslenkit kulkevat niillä hyvin. Nykyään olen osannut ostaa tarpeeksi isot kengät, eivätkä varpaankynteni ole enää jatkuvasti mustat. 

3 kommenttia

  1. Täytyy kommentoida noita tutunnäköisiä Boston Boost vitosia :) Ne on ehkä parhaat lenkkarit, jotka minulla on ikinä ollut! Nyt harmi vaan molemmissa on sisäpuolella jo reikä ja uusia ei saa ainakaan kivijalkakaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä! :) Kengät ovat olleet todella hyvät jalassa. Kilometrejä alkaa olla alla jo lähes 1000 km, joten vaihtoon kohta joutuvat.

      Poista
  2. Hei, vasta löysin tähän Jannan blogiin. Itse vannon myös Addujen nimeen ja vuorottelen Energy Boostin ja Glide Boostin välillä. Hyviä tarjouslöytöjä Adidaksen juoksukengistä olen löytänyt Wigglestä, mutta nettikauppa tietenkin vaatii, että tuntee kokonsa kussakin mallissa. Näkyisi olevan noita kovasti kehumianne Boston Boost 5:ia myös. Ilmaiset toimitukset, jos tilaus yli 48 euroa - ja olen ollut hämmästynyt, kuinka nopeasti ne tulevat Briteistä! http://www.wiggle.co.uk/adidas-adizero-boston-boost-5-shoes-ss16/
    Hyvää juoksuboogia molemmille toivotellen, Elsis!

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall