lauantai 23. huhtikuuta 2016

Maastojuoksusarjan startti

Paikallisen maastojuoksusarjan ensimmäinen osakilpailu juostu hyvissä fiiliksissä. Paikalle oli tullut ilahduttavan paljon kisaajia, lähes 70. Sarjoja oli 5-vuotiaista aikuisiin. Nuorimmaisia oli oletetusti eniten, mutta ilmaantui aikuistenkin lähtöviivalle 7 rohkeaa osallistujaa. Matkana oli kahtena kierroksena juoksu vajaan kolmen kilometrin reitti pururadalla.

Yhteinen alkuverkka
Alkuverkkaillessa epätasainen maastopohja tuntui raskaalta juosta. Ajatus kovasta maastokisasta ei hirveästi houkutellut. Itse kisassa fiilis kuitenkin muuttui: meno oli yllättävän rentoa. Heti alkuun vedettiin jalat hapoille jyrkässä ylämäessä. Puuskutus oli sen jälkeen melkoinen, mutta hyvin pystyin matkaa jatkamaan. Ensimmäinen kierros meni hyvin. Toisella kierroksella alun ylämäki hyydytti jonkin verran ja sen päälle kavuttuani kesti hetken, että löysin taas hyvän juoksurytmin. Takaa alkoi kuulua takaa-ajajan askeleita. Keskityin silti vain omaan juoksuuni, enkä taakseni vilkuillut. Yllätyin, ettei takaa kuitenkaan yritetty ohi. Loppusuoralla päätin taistella sijoituksestani ja otin reippaan loppukirin. Takana tullut mies jäi kakkoseksi!

Olen tyytyväinen juoksuuni. Maastojuoksu 4.38-keskivauhdilla oli hyvä treeni. Sanotaan, että maastojuoksu vaatii oman tekniikkansa. Ja sen huomasi taas etenkin alamäessä. Yritin heittää siinä vapaalle, mutta en saanut kaivattua rentoutta. Nuoremmat painelivat alamäet suorastaan lentämällä. Saivat siinä monen metrin etumatkan.

Juoksun jälkeen yskitti ja korviin sattui. Minulle tyypillistä oirehdintaa keväisten kovien kisojen jälkeen.

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Olen itse tyytyväinen juoksussani juurikin tuohon loppuun. Alamäessä ei vapaallevaihto sujunut, mutta loppukirivaihteen onneksi löysin.

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall