perjantai 29. huhtikuuta 2016

Suijankoskenjuoksu 2016

Päätin sitten suorittaa totaalisen tyhjennysharjoituksen ennen Suijankoskenjuoksua. Olo oli vielä kisapäivänä hiukan etova, joten pitkään pohdin, kannattaako kilpailuun puolikuntoisena lähteä. Tein päivällä testilenkin, joka kulki yllättävän hyvin. Jalat tuntuivat pitkästä aikaa ihanan kevyiltä ja nopea vauhtikin luonnistui melko helposti. Vältelläkseni huonoa oloa söin ennen kisaa vain kevyesti mehukeittoa.

Suijankoskenjuoksu 2016
Kuuluttajan mukaan sää oli eilen paras koko Suijankoskenjuoksun historiassa: tuuleton, + 14°C. Ennustettu sadekin siirtyi myöhäisemmäksi. Selkeä t-paitakeli siis. Toipilaana päätin kuitenkin lähteä matkaan pitkähihaisessa, ja kuumahan siinä tuli. 6,2 kilometrin reitti kierteli maalaismaisemissa. Puolet reitistä oli asfalttia, puolet kovapintaista hiekkatietä.

Lähtökäskystä matkaan säntäsivät yhtä aikaa niin nuoret kuin varttuneemmatkin kisailijat. Lähdin rennon kovaa matkaan, mutta yllätyin silti ensimmäisen kilometrin 4.16-väliajasta. Alku kun oli vielä nousuvoittoista. Pääsin sopivasti toisen naisen peesiin ja tiukasti hänen kannoillaan taivalsin seuraavat kilometrit tahdilla 4.32, 4.28 ja 4.40. Neljän kilometrin jälkeen rohkaistuin ja painelin kirittäjästä ohi, mikä olikin hyvä päätös, sillä lopussa meidän välillä oli eroa puoli minuuttia. Loppupätkästä oli kivasti alamäkeä. Juoksu tuntui hyvältä. Viides kilometri meni vielä aikaan 4.39, mutta viimeisellä sain taas kiristettyä tahdin 4.30:een. Loppuvaiheessa sain vielä yhden päänahan ohitettuani koko matkan tasaisesti edelläni juosseen miehen.


Maalissa loppuaika 27:30. Vihdoinkin alkaa vauhtia löytyä. Olen ennätysjuoksuuni todella tyytyväinen. Keskitahti 4.30! Juoksu tuntui hyvältä oikeastaan koko matkan. Kummasti helpotti ajatus siitä, ettei tällä kertaa tarvinnut kymppiä juosta.

3 kommenttia

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall