Vauhtia hakemassa

Päätin heti maanantaisella pk-lenkilläni nostaa hieman normaalia lenkkivauhtiani. Olenhan köpötellyt alkuvuoden hyvin hitailla askeleilla selkeitä vauhtilenkkejä lukuun ottamatta. Tarkoitus oli nostaa vauhtia alkuun vain vähän mutta eihän se niin helposti sujunut. Ensimmäiset kaksi kilometriä menivät yllättävän kevyesti sykkeiden pysyessä vielä hyvällä tasolla. Mutta pian huomasin, ettei lähes minuutin normaalia kovempi vauhti voi sujua mallikkaasti loppuun saakka. Vauhti alkoi painaa ja sykkeet nousta. Loppumatkasta sain vahtia sykkeitä ja silti vauhti hidastui selvästi alun innokkuudesta. Jatkossa enemmän malttia alkumatkaan.

Tiistaina juosin kiihtyvävauhtisen kympin. Kevyen alkuverkan jälkeen kiihdytin vauhtia tasaisesti parin kilometrin välein. Vauhti nousi 5.30-tahdista 4.45:een. Tälläkin lenkillä huomasi alun helppouden: 5.30-vauhti tuntui kevyeltä ja ajattelin, että hyvinhän tässä kulkee. Vaan kuntoni ei näytä kestävän kuin sen pari kilometriä, koska sen jälkeen vauhti tuntui jo haastavalta. Viimeisellä kilometrillä sai jo tosissaan tehdä töitä vauhdin eteen. Hassua, miten tasavauhtinen kymppi kovemmilla vauhdeilla tuntuu helpommalta kuin tämä kiihtyvävauhtinen.

Perjantaina maltoin lähteä maanantaista maltillisemmin matkaan. Säärien etuosassa tuntui kipua alkumatkasta, mutta se onneksi hellitti vähitellen kilometrien lisääntyessä. Vauhti oli tasaisesti 6.30-tuntumassa ja sillä vauhdilla keskisyke 135. Ihan kelpo pk-lenkki siis.


Viikon viimeisen lenkin juoksin lauantaina yhdessä mieheni kanssa. Juoksimme vajaan kahden tunnin pitkiksen hitaalla seiskan vauhdilla. Sillä sykkeet pysyivät helposti alle 130:ssa. Tällä kertaa kipua ei tuntunut säärissä, mutta takareisissä tuntui lyhyitä kipukohtauksia. Olisivatko olleet pieniä kramppeja? Jalkoja särki vielä illallakin, mutta yön aikana kipu onneksi poistui. Toivottavasti jalat jatkossa kestävät kovia treenejä.

Olen varsin tyytyväinen tämän viikon juoksuihin. Hyvillä fiiliksillä edelleen jatkan vauhdin metsästystä.


Ma: Pk 60 min.
Ti: Kiihtyvävauhtinen 11 km
Ke: Juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa 1,5 h
To: Lepo
Pe: Pk 60 min.
La: Pitkis 1 h 45 min.
Su: Lepo

Kommentit