maanantai 4. heinäkuuta 2016

Onnistunut B-rata!

Viime viikon ehdottomin kohokohta liikunnan osalta oli torstainen onnistunut suoritus B-radalla. Suunnistin ensimmäistä kertaa ikinä yksin hyväksytysti B-radan. Oli kyllä mahtavat fiilikset, kun luovutin emitini ajanottajalle ja nimeni lisättiin tuloslistaan.


Juoksin torstaiaamuna kevyen 45 minuutin lenkin, sillä tarkoitukseni oli mennä illalla crossfit-tunnille. Harmikseni tunti peruttiin, joten päätin extempore lähteä miehen matkassa iltarasteille. Mies valitsi A-radan ja minä rohkaistuin kokeilemaan beetä. Alku ei ollut lupaava: heti ensimmäisellä rastilla pyöriskelin päämäärättömänä, ja rasti löytyi vasta, kun kuulin toisten suunnistajien ääniä lähistöltä. Siinä vaiheessa olin tosin onneksi jo itsekin tajunnut olevani väärässä paikassa. Sen jälkeen rastit löytyivät yllättävän sutjakasti aina viimeiselle kasirastille saakka. En tunnistanut kartalla ollutta tervahaudan merkkiä, vaan kuvittelin etsiväni jotain korkeampaa rakennelmaa. Juoksin sujuvasti rastin ohi, koska se ei kuopasta näkynyt. Löytyihän se viimeinenkin rasti aikani hölmönä lähistöllä pyörittyäni.

Ihmettelin jälleen suunnistajien mieletöntä vauhtia metsässä. Maasto oli helppokulkuista, joten minäkin pääsin etenemään melko helposti juoksuaskelin. Silti jäin juoksuvauhdissa selvästi muista jälkeen. Kolmosrastilla meitä oli viisi yhtä aikaa ja muut neljä katosivat maastoon niin nopeasti, etten heidän peesistään voinut edes haaveilla. Sikäli tietysti hyvä, että sain yksin tehdä reittivalintani ja yksin onnistuin rastit myös löytämään.

Ma: Lepo
Ti: 15 min. verkka + 12 min. vauhtileikittely + 15 min. verkka
Ke: Suunnistus 60 min., B-rata yhdessä mieheni kanssa rauhallisella tahdilla
To: Aamu: 45 min. kevyt + 4x100 m vedot
      Ilta: Suunnistus B-rata, 50 min.
Pe: Lepo
La: Pitkis 1h 40 min.
Su: Kevyt 30 min. + lihaskunto

2 kommenttia

  1. Ensi vuonna venloihin? :) Nähdäänkö suunnistuskoulussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palataan venla-asiaan sitten kun rastit löytyvät useimmiten taidolla eivätkä tuurilla. Suunnistuskoulussa nähdään. :)

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall