maanantai 15. elokuuta 2016

Repoveden kansallispuistossaLähdimme koko perhe tutustumaan Repoveden kansallispuistoon. Ajoimme Kouvolassa sijaitsevalle Lapinsalmen parkkialueelle, josta aloitimme vaelluksemme. Valitsimme reitiksemme viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin, jonka kiersimme vastapäivään. Hyväkuntoista polkua pitkin oli helppo kulkea, joten lapsetkin lähtivät matkaan juoksujalkaa ja hyppäsivät aina koskettamaan puihin merkittyä oranssia reittimerkkiä.

Repovesi - ketunlossi
Melko pian vastaan tuli ketunlossi, jonka avulla lapset hilasivat meidät järven toiselle puolelle. Kauniit järvimaisemat ja jylhät kalliot vangitsivat kulkijan lumoihinsa. Lapsillakin pysyi mielenkiinto hyvin yllä, kun välillä sai kiipeillä kiville tai piiloutua kallionkoloihin. Puunrunkoa pitkin tasapainoiltiin. Osa matkasta taittui pitkospuita pitkin ja loppumatkasta noustiin jyrkkiä rappusia pitkin korkealle kalliolle.


Polulta poikettiin rantakallioille istahtamaan ja ihailemaan maisemia. Järvenrantakalliolla kelpasi levähtää ja nauttia retkieväistä. Myös nuotiopaikkoja olisi ollut tarjolla.

Kaikkinensa meillä meni reitin kiertämiseen (pysähdyksineen ja polultapoikkeamisineen) aikaa 2,5 tuntia. Maisemat olivat upeat koko reitin ajan. Kaunista suomalaista järvi- ja metsämaisemaa. Korkeilta kallioilta oli kyllä huimat (ja huimaavat) näköalat.


Lopuksi ylitimme järven Lapinsalmen riippusiltaa pitkin.


2 kommenttia

  1. Oi kun näyttää nyt sadepäivänä niin kesäiseltä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sää tosiaan sattui. Menomatkalla näykyi vielä tummia pilviä, mutta menivät onneksi ohitse.

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall