sunnuntai 14. elokuuta 2016

Viikon 32 treenit -perhossuunnistusta ja Repovesiretkeilyä


Iltarasteilla oli tarjolla mielenkiintoinen suunnistusrata: 4,3 kilometrin reitille oli mahdutettu 18 rastia perhosmaisesti. Keskusrastin leimaamisen jälkeen käytiin etsimässä kaksi rastia ja palattiin välissä taas keskusrastille. A- ja B-rata olivat toistensa kopiot, rastit vain kierretttin eri järjestyksessä. Radoilla oli hyvä mitellä taitojaan kaverin kanssa, koska rasteilla ei päässyt peesaamaan toista. Niinpä meilläkin mies otti A-radan kartan ja minä been.

Koska radalla oli useita rastipisteitä, eivät niiden välimatkatkaan olleet kovin suuria. Tämä sopi minulle todella hyvin, sillä pääsin harjoittamaan enemmän rastinottotaitoani kuin juoksuvauhtiani. Tällä kertaa suunnistus sujui melko mallikkaasti, sillä onnistuin löytämään kaikki rastit. Parilla rastilla tosin kanssasuunnistajien ilmestyminen näköpiiriin helpotti rastin löytymistä. Joillain rasteilla iloitsin siitä, että onnistuin olemaan koko rastivälin kartalla sijainnistani ja huomasin maastosta ne nenät ja maastonmuodot, jotka kartan mukaan vastaan piti tullakin. Aikaa reittiin sain kulumaan lähes 1,5 tuntia ja sijoitus toiseksi viimeinen. Ajalla ei tosin itselleni ole merkistystä. Pääasia että rastit löytyivät.

Tiistaina lähdimme koko perhe Repoveden kansallispuistoon retkeilemään. Kyllä kelpasi vaeltaa upeissa suomalaisissa metsä- ja järvimaisemissa. Julkaisen tuosta päivästä vielä erillisen tarinan.

Viikon kovimman juoksuharjoituksen tein keskiviikkona. Vauhtiharjoituksessa juoksin ensin kolme minuuttia reipasta vauhtia ja sen jälkeen minuutin kevyttä. Päälle vielä 20 sekuntia kovaa. Vetosarjan välillä parin minuutin hölkkäpalautus. Reippaan vauhdin osuudella yritin pitää 4.30-tahtia, joten ei se ihan "reipas"-kategoriaan tainnut mahtua. Ennemminkin kova. Harjoitus kulki ihan mukavasti.

Lauantaina seurasin tulospalvelusta tuttujen etenemistä Helsinki City Marathonilla ja luin kisaraportteja netistä. Olisipa ollut kiva olla menossa mukana. Maratonille treenaaminen tietäisi kuitenkin melkoisia kilometrimäärien lisäyksiä, joten ne saavat toistaiseksi jäädä. Keskityn tällä hetkellä mieluummin kympin ja puolikkaan vauhtien parantamiseen.

Ma: Suunnistus B-rata 90 min.
Ti: Samoilua Repovedellä 
Ke: Alkuverkka, 4x (3 min. reipas, 1 min. kevyt, 20 sek. kovaa), loppuverkka
To: Kevyt 30 min. + kuntopiiri
Pe: Lepo
La: Pk 50 min. + 6 x 100 m vedot
Su: 1 h 40 min. pitkis

2 kommenttia

  1. Tuo perhosmaisella radalla suunnistus kuulosti tosi kiinnostavalta. Mun täytyy ihan vakavissaan miettiä, josko kokeilisin suunnistusta ensimmäistä kertaa 27 vuoteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä todella suositella suunnistusta. Mukavaa vaihtelua normijuoksuun.

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall