maanantai 8. elokuuta 2016

Viikon 31 treenit - treenin lisäksi hurvittelua

Linnanmäki - riikinkukko
Viime viikkoon mahtui harjoittelun ohella myös hurvittelua. Juoksun osalta tämä oli kevyt viikko, joten sekaan mahtui hyvin myös Helsingin reissu. Linnanmäen laitteissa kiepuin minäkin! Osallistuin myös Uusi Lahti -juoksun järjestämiin yhteistreeneihin.

Suunnistuskartta - c-rata
Yllä olevan kartan mukaisesti minun oli torstaina tarkoitus suunnistaa c-rata. Nykyään osaan jo jotenkin hahmottaa rastit kartalla ja poimia sieltä kiintopisteitä, mutta kartan ja maaston vertaaminen toisiinsa on edelleen haastavaa. En osaa hahmottaa kartalla selkeästi näkyviä muotoja maastosta. Tällä radalla sattui kaksi selkeää virhettä. Ensimmäinen kolmosrastilla, jota lähestyin kahden muun suunnistajan kanssa. Olin menossa suoraan kohti rastia, mutta viime hetkellä epäröin, koska kanssasuunnistajat etsivät rastia selkeästi enemmän oikealta. Hetken haahuilimme väärässä paikassa, kunnes päätin palata takaisinpäin ja jatkoin alun perin aikomaani suuntaan. Sieltähän se rasti sitten löytyikin. No, viitosrastilla tapahtui sitten jotain täysin käsittämätöntä. Kuvittelin olevani polulla viitosrastin kohdalla ja lähdin siitä kohti metsää. Kartalla näkyvä kuoppa tuli vastaan, samoin kumpare, jolla rastin piti olla. Ja rastihan sieltä löytyikin. Onneksi aina tarkistan rastinumeron, joten siitä tajusin, että väärällä rastilla ollaan. Aikaa oli kuitenkin jo mennyt lähes tunti ja lapset olivat soitelleet oman polkureittinsä varrelta jo muutamaan otteeseen, joten leimasin väärän rastin (siinä toivossa, että se sittenkin olisi ollut oikea) ja juoksin maaliin. Kartalla näkyy oikean viitosrastin sijainti ja kuulakynällä ympyröity minun leimaamani rasti. Jälkikäteen katsottuna ei voi kuin ihmetellä huonoa suunnistustaitoani. Miten ihmeessä olen voinut sekoittaa nuo kaksi kohtaa keskenään?

Lauantaina lähdimme urheilukentälle koko perheen voimin. Juoksin vajaat puoli tuntia ja tein sen jälkeen tekniikkaharjoituksia samalla kun lapset hyppivät pituutta ja aitoja. Hyödynsin itsekin aitoja tekniikkatreeneissäni. Lopuksi otimme esikoisen kanssa sadan metrin kisan. Tappiohan siitä tuli.

Ma: PK 45 min.
Ti: Lepo
Ke: VK 8 min. + 6 min. +4 min. + 2 min. 
To: Suunnistus C-rata, 60 min.
Pe: Lepo
La: PK 25 min. + tekniikka + loppuverkka
Su: Pitkis 1h 15 min.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall