maanantai 22. elokuuta 2016

Tukkoista treeniä, puolukoita ja hirvikärpäsiä


Leikkautin hiuksistani pois reilut parikymmentä senttiä. Lähtisiköhän ennätyksestä muutama sekunti pois, kun ei pitkä ponnari enää heilu puolelta toiselle? Hiusten puolesta juoksu onkin tuntunut nyt todella kevyeltä. Harmi että meno muuten on ollut nihkeää. Hengitys tuntuu raskaalta, eikä vauhti irtoa millään. Sykkeet ovat jo kengännauhoja sitoessa tavallista korkeammat.

Kärpässieni
Tahmeuden huomasi parhaiten keskiviikon lenkillä, jolloin juoksin kahden kilometrin vetoja. Vaikeuksia oli jo ensimmäisen vedon aikana: vitosen kilometrivauhtia oli haasteellista pitää yllä. Seuraavassa vedossa sain tehdä jo tosissani töitä vauhdin pitämiseksi. Ei kuulosta normaalilta. Yleensä ongelmat vedoissa ovat juuri päinvastaisia: helposti lähtee juoksemaan tavoitevauhtia selkeästi kovempaa.

Jäkälää ja naavaa
Peruskuntoa olen ylläpitänyt tälläkin viikolla reippailemalla metsässä. Torstain iltarasteilla suoritin b-radan kävelytahdilla. Kartanluku oli ajoittain haasteellista, kun yritin samalla metsästää päässäni vilistäviä hirvikärpäsiä. Niitä löytyi tukasta vielä kotonakin. Reitin varrella olisi taas ollut mahtavan kokoisia mustikoita. Joku oli poiminut kartan muovitaskun pullolleen kanttarelleja, toisella oli pussillinen puolukoita. Minulla vain niitä hirvikärpäsiä.

Teimme viikonloppuna erikseen perheen kanssa puolukkaretken. Ämpärit täyttyivät todella nopeasti. Huomaamatta sai siinäkin samalla hyötyliikuntaa.

Metsässä mieli lepää
Viikon pelasti sunnuntaina juostu kahden tunnin pitkä lenkki. Päätimme mieheni kanssa kiertää tutun mökkilenkin vaihteeksi vastapäivään. Tämä oli oiva päätös, sillä saimme ihmetellä reitillä täysin uusia maisemia. Tällä kertaa juoksu kulki hyvin. Puolentoista tunnin jälkeen nautiskelin vain juoksun flow'sta. Totesin miehelleni, että tänään voisi juosta vaikka kolmen tunnin pitkiksen. Sykkeet pysyivät hyvin aisoissa.

Ma: Pk 50 min.
Ti: Lepo
Ke: Alkuverkka, 3x2 km vedot, loppuverkka
To: Suunnistus 70 min., B-rata
Pe: Lepo
La: Kevyt 30 min. + reipas 20 min.
Su: Pitkis 2 h

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia <3 Alkoi heti tehdä mieli lähteä metsään. Täältä käsin toki saa taivaltaa aika pitkälle, että vastaava metsä tulisi vastaan.

    Olen jokaisella maratonilla miettinyt poninhäntä-/lettidilemmaa. Miten sen heilumista kestää kun takana juoksevallakin alkaa jo päässä pyöriä sen katsominen?

    VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall