tiistai 14. helmikuuta 2017

Helmitreeniä


Helmikuun toisella viikolla iloitsin aiempaa valoisammista illoista. Viiden aikaan ei tarvinnut vielä sulkea ikkunaverhoja. Vitsit, kohtahan sitä saa tehdä iltalenkitkin valoisaan aikaan. Lumi narskui kivasti kenkien alla viime viikollakin, ja juoksu tuntui kulkevan hyvin. Treenaamiseen käytin aikaa kaikkinensa seitsemän tuntia. Kilometrejä kertyi reilut 50.

Viikon helmi oli tiistain kevyt lenkki, jonka juoksin viidentoista asteen pakkasilla. Sää oli onneksi tyyni, joten kylmä ei tullut. Pakkanen taikoi kulmat ja ripsetkin näyttävän valkoisiksi. Ihmettelin heti lenkin alkuun epäilyttävän matalia sykkeitä. Mietin jo virheellistä lukemaa, mutta kun numerot kuitenkin normaalisti reagoivat ylä- ja alamäkeen, aloin uskoa mataliin sykkeisiin. Puolen tunnin juoksun jälkeen sain kokea todellista juoksun flow'ta. Hengitys ja askellus olivat höyhenenkevyitä. Nautiskelin. Lisää tällaista!


Perjantaina leivoimme tyttären kanssa pitkästä aikaa mokkapaloja. Ai että olivat herkullisia! Pohjastakin onnistuimme saamaan kuohkean ja kohonneen.

Ensi lauantaina vuorossa on paikallisen Talvijuoksu Cupimme neljäs osakilpailu Iitissä. Kympin matka odottaa tätä juoksijaa. Saas nähdä, millainen on talven kilpakunto...

Ma: Lepo
Ti: Pk 70 min.
Ke: Tekniikkaa ja lihaskuntoa 1,5 h
To: Kiihtyvä vetotreeni 80 min.
Pe: Lepo
La: Pk 50 min.
Su: Superpitkis 2 h 18 min.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall