maanantai 27. tammikuuta 2020

Tammikuinen treeniviikko

Näyttää harmillisesti siltä, että tämän talven treenikilometrit kertyvät juoksutossuja kuluttamalla. Vaikka mikäs siinä, lumettomilla teillä ja plussakeleillä on ollut helppoa toteuttaa kovavauhtisetkin harjoitukset. Kaipaan silti kovasti lunta ja hiihtämistä. Se toisi mukavasti vaihtelua muuten niin yksipuoliseen juoksuharjoitteluuni.

Juoksu kyllä tuntuu kulkevan tällä hetkellä oikein mallikkaasti. Askel on kevyt ja sykkeet matalat. Intoa treeneihin riittää.

Tällä viikolla kävin juoksemassa viisi kertaa. Kilometrejä kertyi 49. En tosin varsinaisesti keräile kilometrejä, vaan mittaan lenkkini minuuteissa.


Tiistaina juoksin kevyesti 40 minuuttia ja tein lisäksi lyhyitä vetoja. Pimeällä urheilukentällä juoksin sata metriä melko kovaa kymmenen kertaa. Tuuli puhalteli vastaan välillä kovastikin. Pikajuoksussa minulla tuntuu olevan vaikeuksia pitää yllä hyvää rytmiä, eikä oikein kroppaakaan saa pidettyä ryhdikkäänä.

Keskiviikko sisälsi kevyen puolituntisen, jonka päälle tein koordinaatioita ja hyppyjä sekä kotikuntopiirin. Illalla kävin vielä pelailemassa höntsälentistä.

Torstaina ohjelmassa oli kevyt 70 minuutin lenkki. Sen juoksin Lahdessa. Mukavaa piristystä kotikylän lenkkimaisemiin, mutta maanantain vedot ja eilisen kuntopiiri selvästi painoivat kropassa.

Viikon vetotreenin tein lauantaina juoksumatolla. 4 x 2 km vedot kiihtyvällä vauhdilla sujuivat oikein mallikkaasti. Jalat olivat vertyneet ja vauhti tuntui rennolta.

Viikon päätti tunnin ja 40 minuutin pitkis. Kolmen juoksijan kimpassa matka eteni mukavasti. Yhteensä 15,5 km keskisykkeillä 124.

Hyvä fiilis jäi tämän viikon treeneistä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall