Juoksuvuoteni 2019


Juoksuvuoteni 2019 oli hyvä. Nautin tästä harrastuksesta edelleen todella paljon ja olen kiitollinen, että olen saanut terveenä kilometrejä taittaa. Harjoittelin koko vuoden tavoitteellisesti, mikä toi treeneihin samalla monipuolista vaihtelua.

Juoksukilpailut ovat harrastukseni suola. Osallistuin viime vuonna yhteensä 18 hölkkätapahtumaan. Pisimmät kolme olivat puolimaratoneja (SAUL, HHM ja Vantaa), muut lyhyempiä matkoja. Kympin ja puolikkaan ennätyksiin en yltänyt, mutta monta hyvää juoksua ja reittiennätystä vuoteen mahtui. Osan kilpailuista juoksin harjoitusmielellä.

Viime vuoden tekemistä kuvaa ehkä parhaiten epävarmuus. En yleensä koskaan ennen kisaa osannut sanoa, kulkeeko juoksu vai ei. En uskaltanut asettaa mitään aikatavoitetta tai kertoa ääneen, että tavoittelen ennätystä. Toisinaan juoksu yllätti positiivisesti, välillä ei kulkenut sitten yhtään. Poikkeuksen muodostaa Uusi Lahti -juoksu, jota ennen olin kokenut olevani hyvässä kunnossa.

Vaikka kilpailuvauhtien suhteen olo on ollut epäileväinen, ovat peruslenkit kulkeneet kyllä oikein hyvin. Olen jopa huomannut, että sykkeet pysyvät matalina entistä reippaammissa vauhdeissa. Ja perustekeminenhän se kaikkein tärkeintä tässä onkin.

Juoksukilpailujen lisäksi osallistuin talvella Anjalan 24 tunnin viestihiihtoon sekä syksyllä kahden tunnin suunnistus-rogainingiin. Mukavia tapahtumia molemmat.

Juoksukilometrejä vuoteen kertyi 1625. Lisäksi alkuvuodesta hiihdin 401 km.

Kommentit

  1. Hei, ootko ajatellut hankkivasi sellasen gadgetin, että sun blogia voi seurata sähköpostinkin avulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Toiminto lisätty sivupalkkiin.

      Poista
  2. Aika kovia aikoja sinulla, mara alle neljään tuntiin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti