tiistai 14. maaliskuuta 2017

Metso hiihtoladulla ja muita kertomuksia

Metso hiihtoladulla
Olen jo useampana vuotena kuullut tarinoita hiihtolatujamme vartioivasta metsosta. Paikallinen lehtikin on uutisoinut tästä "hiihtäjiä piinaavasta vihaisesta linnusta". Itse en ollut vielä kertaakaan nähnyt edes vilausta kyseisestä häiriköstä, mutta nyt olen törmännyt siihen jo kahdesti.


Lähdimme lauantaiaamuna koko perhe tutulle kymmenen kilometrin hiihtolenkille. Tällä kertaa jätimme alun mäkisen osuuden välistä ja hiihdimme tasaisempaa baanaa edestakaisin. Keli oli varsin lennokas: tasatyönnöllä mentiin lähes koko matka. Ylämäissä vaihdettiin vapaalle. Vähän ennen puoliväliä vastaan tullut mies huikkasi, että mäen päällä on nyt metso vartiopaikallaan. Jännittyneinä kipusimme huipulle vain todetaksemme, ettei ladulla mitään näkynyt. Vilkuilimme ympärillemme ja kohta havaitsimme liikettä metsikössä. Metsohan se siellä hyvin maastoon naamioituneena. Kaivoin kännykän taskustani ja nappasin muutaman kuvan. Meidät havaitessaan lintu tuli valppaana keskelle latua ja pörhisteli pyrstöään. Liu'utimme varmuudeksi jo suksiamme taaksepäin. Emme koittaneet onneamme, vaan käännyimme suosiolla takaisin tulosuuntaan. Perässä tulleelta hiihtäjältä kuulimme, että tämä yksilö on kahdesta alueella päivystävästä metsosta säyseämpi. Se jolta puuttuu yksi pyrstösulka, on ärhäkkäämpi puolustamaan reviiriään.


Lasten kanssa tehdyt hiihtolenkit toimivat taas sopivan rentoina ja matalasykkeisinä höntsäilyinä. Viikko oli myös juoksun osalta varsin kevyt. Yhden kovavauhtisen lenkin tein torstaina. Juoksin 8 x 500 metriä minuutin palautuksilla. Vedot tuntuivat vahvoilta, eikä reippaan vauhdin ylläpito tuottanut vaikeuksia. Kahdessa viimeisessä pätkässä koin, että juoksuasento ei pysy yllä yhtä hyvin kuin alussa.

Juoksukaverikirjan vastauksistani inspiroituneena mieheni päätti lauantaina ilahduttaa meitä leipomallaan juustokakulla. Ai että oli hyvää!

Viikon 10 treenit

Ma: Lepo
Ti: Juoksu 40 min.
Ke: Tekniikkaa ja lihaskuntoa 1,5 h
To: Juoksu 15 min. + 8 x 500m vedot + 10 min.
Pe: Juoksu 40 min.
La: Hiihto 80 min. kevyesti lasten kanssa. 
Su: Hiihto 80 min. kevyesti lasten kanssa. Illalla kevyt juoksu 80 min.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall