keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Pitoa nastalenkkareista

Yön aikana pihamme oli muuttunut luistelukentäksi. Aamulla lehteä postilaatikolta hakiessani päätin seuraavaksi kaivaa kaapista esiin Sarva Xeron nastalenkkarit.


Kuten mainoksessa todetaan, kunnon pito on nasta juttu. Lause taitaa viitata Icebugin nastakenkiin, mutta hyvin pitävät nämä Sarvatkin. Nykyään en tällaisilla liukkailla keleillä lähtisi lenkille ilman nastoja. Niin paljon varmuutta ja tasapainoa ne juoksuun tuovat.Tänään pääsin testaamaan askeleen pitoa kolmella erilaisella alustalla: sulalla, sohjolla ja jäisellä. Paikoitellen tiet olivat jo sulat. Niillä kohdin meno tuntui tietysti kaikkein parhaimmalta, vaikka hiekka asfaltin päällä vielä pyörikin. Mutta ei se jäinen tiekään paha ollut. Hieman epätasaista ja röpelöistä, mutta kova ja helppo juosta. Sohjolla askel sen sijaan lipsui harmillisesti.

Juoksin kahden minuutin vetoja, ja viimeisillä pätkillä mietin, kuinka kamalalta hiihtäjistä mahtaa MM-laduilla tuntua, kun viimeisillä voimillaan vielä yrittää kiristää ja maalisuoralla kaikkensa itsestään likoon laittaa. Tästä taistelutahdosta hienon näytön tänään Iivo Niskanen antoikin. Hurraa maailmanmestari!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall