lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tunnelmia Lahden MM-kisoista 2017

Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen verryttelemässä

Lahti MM 2017 - naisten viesti


Viestiankkurit Stina Nilsson ja Krista Pärmäkoski
Lahden MM-hiihdot 2017 järjestetään läheisen Salpausselän maastoissa, joten pitihän se lähteä fiilistelemään tunnelmaa myös paikan päälle. Hyvään kisatunnelmaan pääsi kyllä nopeasti, sillä tapahtuma-alueella tuli heti vastaan sveitsiläisten kisaturistien ja kannustajien ryhmä, joka kumisteli komeasti isoja lehmänkelloja. Matalaääninen rummutus kaikui pitkälle. Suomalaisilla kisaturisteilla oli Suomen lippuja poskissaan. Aitoja oli koristeltu vanhoilla suksilla.

Röllin talvimaassa lapset saivat laskea liukurimäkeä, hypätä minisuksilla pienestä hyppyrimäestä tai kokeilla curlingia. Hiihtoladut kulkivat sopivasti talvimaan vieritse, joten aikuiset pystyivät hyvin sieltäkin seuraamaan kilpailua. Mielensäpahoittajille oli oma metsäkatsomonsa.

Torstaina ohjelmassa oli naisten viesti, johon Suomi lähti joukkueella Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Päätimme kannustaa hiihtäjiä metsän siimeksessä. Ladun varteen menimme hyvissä ajoin. Aika ei kuitenkaan käynyt pitkäksi, sillä kilpailijat ja huoltotiimi hiihtivät verryttelylenkillään useampaan kertaan ohitsemme. Kilpailun aikana meteli oli melkoinen. Oma ääni hukkui muiden kannustushuutoihin ja torvien tuuttailuun. Perinteisten osuuksien jälkeen vaihdoimme paikkaa vapaan reitille. Metsässä oli paikoitellen kaiuttimet, joista kuuli Antero Mertarannan kisaselostuksen. Meidän paikkaamme tuo selostus ei valitettavasti kuulunut, mutta onneksi joku laittoi radion sen verran kovalle, että pysyimme kärryillä kilpailun kulusta. Suomen naiset hiihtivätkin hienosti pronssille.Röllin Talvimaa
Illan päätti suurmäen kilpailu. Mäkimontussa tunnelma oli kohdillaan suomalaisten hypätessä, mutta muiden kilpailijoiden suoritusten aikana olisin kaivannut enemmän myös yleisön innostumista.


Lahti MM 2017 - suurmäen kilpailu

2 kommenttia

  1. Kävin tuolla Röllin Talvimaassa, se lasten hyppyrimäki oli tosi hurja! Hämmästelin kuinka pieniltä hyppääjät näyttivät, valtavan rohkeita olivat :) Tykkäsin myös suksiaidoista, hauska idea :) Oon aina ollut enemmän syksyihminen mutta nyt kun oli kisoissa tiiviisti niin kappas vaan että sisältäni löytyy myös talvi-ihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itsekin tuumasin, että Röllin hyppyrimäki oli hurja. Isoimmat hyppäsivät kyllä taidokkaasti, mutta pienemmillä oli haasteita pysyä pystyssä. Kaikkinensa hyvä fiilis jäi kisoista.

      Poista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall