lauantai 25. maaliskuuta 2017

Jani Lakanen: Polkuni mestariksi

Jani Lakanen - Polkuni mestariksi

Jani Lakanen
Polkuni mestariksi - elän kuten opetan
Fitra 2017
176 sivua

"Elämän tarkoitus ei ole tavoite tai päämäärä, vaan matka eli tämä hetki kohti tavoitetta."

Jani Lakanen on urallaan voittanut kahden suunnistuksen maailmanmestaruuden lisäksi kuusi muuta MM-mitalia sekä kaksi Euroopan mestaruutta. Lisäksi hänellä on lukuisia Suomen mestaruuksia. Viime vuonna hän voitti Jukolan viestin Kooveen joukkueessa.

Kirjassaan Polkuni mestariksi Lakanen kertoo vuosi vuodelta elämästään ja tiestään suunnistuksen huipulle. Samalla hän pohtii fyysistä ja henkistä valmentautumista.

Lakanen painottaa kirjassaan oman polun löytämisen tärkeyttä. Urheilijan ei tule hakea valmentajalta valmiita vastauksia, vaan kuunnella omaa kehoaan. Mielen ja kehon tasapaino löytyy opettelun ja oivaltamisen kautta.

Lakanen harjoittelee määrätietoisesti kohti kilpailua, ja hän toteaakin, että onnistuneen suorituksen taustalla on hyvä valmistautuminen. Lakanen elää urheilijan elämää myös harjoitusten ulkopuolella. Hän korostaa kuitenkin, että urheiluun ja harjoitteluun tulee suhtautua leikkisästi. Tosissaan, mutta ei vakavasti. Levon ja palauttelun tärkeys tuli kirjassa esiin.

"Teen parhaani, katsotaan mihin se riittää." Kirjassa avataan myös ajatusta tämän kliseisen sanonnan takaa. Hyvän, onnistuneen suorituksen jälkeen voi olla tyytyväinen siihen neljänteenkin sijaan, vaikka mitalista olisi jäänyt vain muutaman sekunnin. Silloin voi hyvillä mielin iloita myös muiden onnistuneista suorituksista.

Kirja antoi paljon ajateltavaa, ja voin suositella sitä kaikille urheilusta, suunnistuksesta tai tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneille.

4 kommenttia

 1. Mukava kirjavinkki! Näitä otetaan vastaan.. Täällä yksi innokas lukija. Urheilu- ja liikuntakirjat kiinnostavat ja varsinkin elämän kerrat, jotka kertovat siitä matkasta, jonka ihminen on kulkenut tullakseen sellaiseksi kuin tällä hetkellä on. =) Tätäkin voisi siis kokeilla. Kiitos vinkistä! Mitä aiot lukea seuraavaksi? Mitä muua suosittelisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kaipaisin niitä kirjasuosituksia. Moni on kehunut Markus Torgebyn Juoksijan sydäntä. Sen ajattelin seuraavaksi etsiä käsiini.

   Poista
 2. Kiitos, tämä tulee varmasti lukuun, sen verran kiinnostavilta Lakasen ajatukset tuntuivat.

  VastaaPoista

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall