perjantai 6. maaliskuuta 2020

Kevään kilpailukausi lähestyy

Kevään ensimmäiset kilpailut lähestyvät. Olen nyt alustavasti merkinnyt maalis-huhtikuulle kaksi kympin kisaa ja yhden puolikkaan. Tavoitteena niissä on hätyytellä jopa ennätyslukemia. Toiveikas ainakin kovien vauhtien suhteen olen, sillä talven peruskuntokausi on kulkenut oikein mallikkaasti. Nyt pitäisi vain vielä saada esiin se terävin kunto ja vauhti.

Kahden viikon päästä järjestetään Aktia-maantiejuoksucupin viimeinen osakilpailu Vantaalla, ja siellä on tarkoitus viime vuoden tapaan juosta ensimmäinen kovavauhtinen kymppi. Tämän tapahtuman plussana ovat tuttu reitti ja reipas osallistujamäärä.


Toinen kympin kilpailu on huhtikuun alun Kymijoki-Kevätkymppi. Mikäli olosuhteet ja kunto osuvat kohdalleen, on siellä mahdollista juosta tasaisella reitillä kova aika.

SAULin SM-puolimaraton juostaan tänäkin keväänä Helsinki Spring Marathonin yhteydessä 19.4. Kahden kierroksen reitti tuli sielläkin tutuksi viime vuonna.

En tiedä, olenko vähän tylsä näine kilpailuvalintoineni, mutta toisaalta pidän tutusta ja turvallisesta. Kilpailuun valmistautuminen on helppoa, kun reitti ja tapahtuma ovat tuttuja. Lisäksi ne sijaitsevat sopivan välimatkan päässä kotoa, jolloin matkustamiseen ei mene liiaksi aikaa.

Viime viikolla nautiskelin Kanariansaarten lämmöstä ja keskityin lähinnä rentouttaviin kävelylenkkeihin. Tällä viikolla on taas palattu tuttuun treenimoodiin ja tehty myös kovia treenejä. Peruslenkkien pituuttakin on vähän kasvatettu. Toivotaan että hyvän pohjatyön päälle saadaan vielä nostettua ne kovat kisavauhdit. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall