Vauhdittomana kohti Vantaata

Reilu viikko enää Vantaan puolimaratonille. Muuten ihan kiva, mutta kovemmat vauhtini tuntuvat kadonneen täysin. Juoksin tänään kolme kahden kilometrin mittaista vetoa, joissa vauhdit olivat 4.50, 4.40 ja 4.30 min./km. Alkuverkka tuntui kevyeltä, jalat vetreiltä ja sykkeetkin olivat matalat. Sen jälkeen juoksu ei sitten ollutkaan niin helppoa. Sain tosissani tehdä töitä, jotta pystyin pitämään haluttua vauhtia yllä. Sama juttu oli viime viikollakin. Silloin juoksin kahdeksan kilometriä tulevan puolimaratonin vauhdilla. Ei kulkenut sitten yhtään. Kovin sain silloinkin töitä tehdä, eikä puolikasta todellakaan olisi jaksanut maaliin asti niillä vauhdeilla. Kisassa vauhdin pitäisi vieläpä tuntua melko helpolta.

Syyskuun upeista juoksusäistä on kyllä nautittu!

Vantaa on tämän vuoden ensimmäinen ja ainut puolikkaani, ja olin haaveillut jopa uudesta ennätyksestä. Keväällä ja alkukesästä kuntoni oli erinomainen, ja juoksin silloin ennätykseni Cooperin testissä ja viidellä kilometrillä sekä ennätykseni tuntumaan kympillä. Vielä syyskuun alussa Pentin hölkässä nakuttelin oikein kivoja kilometriaikoja lyhyellä neljän kilometrin matkalla. Viikon päästä Lassen hölkässä kulku ei enää ollutkaan niin menevää, ja sen jälkeen peruslenkkeilykin on tuntunut hitusen nihkeältä.

Mutta ei auta itku näilläkään markkinoilla. Vauhtia ei viikossa ehdi kasvattaa, mutta oikeanlaisella keventelyllä yritetään hakea mahdollisimman hyvää kulkua kisapäivään. Toivotaan, että jalat ovat silloin vetreät ja juoksu nautinnollista.

Kommentit