Kesäillan kymppi 2015

Eilen juostiin perinteinen Kesäillan kymppi Artjärvellä. Itse olin nyt neljättä kertaa mukana. Tänä kesänä on kyllä säät suosineet juoksijaa, eikä sää pettänyt eilenkään. Sade loppui juuri ennen lähtöä, joten hapekkaassa säässä kelpasi kirmata ohi peltojen ja hevoslaidunten.


Vain kukat puuttuvat...
Alkuverkan aikana olin vielä epäileväinen kuntoni suhteen, sillä eilinen 1,5 tunnin suunnistuskoulu tuntui painavan jaloissa. Itse kisassa jalat eivät kuitenkaan tuntuneet raskailta. Lähdin reippaasti matkaan, sillä alkumatka oli silkkaa alamäkeä. Ensimmäinen kilometri menikin aikaan 4.22. Sen jälkeen painelin n. 4.50-kilometrivauhdeilla. Puuskutus oli melkoinen, mutta muuten juoksu tuntui kulkevan hyvin. Tiesin jo alusta lähtien, että tänään kulkee. Reitillä oli muutamia ylämäkiä, mutta oli vastaavasti myös alamäkiä. Ylämäkiosuuksilla kilometrivauhdit painuivat kahdesti yli viiteen minuuttiin, muuten vauhti pysyi alle.

Arkistokuva viime vuodelta, jolloin ylsin suorituksellani palkintopallille.

Yksin sain taas matkaani taittaa. Alkumatkasta yritin pyrkiä muutaman naisen kimppaan, mutta he karkasivat ennen puoliväliä. Edellä juossut mies taas pysyi tasaisen välimatkan päässä, eikä takanakaan kukaan uhkaillut asemaani. Peesiapua ei siis taaskaan saanut. Ennen maalia oli vielä ylämäkeä, mutta senkin jaksoin painaa ihan mukavasti. Maaliin loppuajassa 48:45! Ensimmäistä kertaa alitin Kesäillan kympillä 50 minuuttia. Sillä irtosi tänä vuonna viides sija naisten sarjassa.

Juoksusta jäi erittäin hyvä fiilis. Kiva kun taas kulkee. Harjoitusohjelman muutos on näköjään ollut järkevää.


Kommentit