torstai 31. joulukuuta 2020

Juoksuvuoteni 2020

Talvi 2020 oli vähäluminen. Hiihtämään ei päässyt, joten lenkkareita tuli kulutettua senkin edestä. Sain harjoitella alkuvuoden terveenä, ja sen myötä kunto kehittyi mukavasti. Peruslenkit taittuivat normaalia matalammilla sykkeillä, ja sulilla teillä tossu piti hyvin vauhdikkaammissakin harjoituksissa. Harjoituspäiväkirjassani lukee lähes jokaisen alkuvuoden lenkin kohdalla "helppoa, kevyttä ja nautinnollista".

Hyvin kulkeneiden harjoituslenkkien myötä odotin kovasti tulevia kilpailuja. Minun oli tarkoitus avata kevään kilpailukausi Aktia-maantiejuoksucupissa kymmenen kilometrin matkalla. Huhtikuussa vuorossa olisi ollut Kymijoki-Kevätkymppi sekä Helsinki Spring Marathonin yhteydessä järjestettävä SAULin puolimaraton. Uskoin niissä pystyväni juoksemaan lähelle ennätyksiäni.

Vaan koronapa sotki kerralla kaikki suunnitelmat. Harmitus oli alkuun todella suuri, mutta pian olin jo kiitollinen siitä, että pystyin kuitenkin jatkamaan rakasta harrastustani myös eristysaikana. En jäänyt jossittelemaan kuntoani, vaan päätin ulosmitata tulostasoni omissa testijuoksuissani.

Pentin hölkän pokaali

Lauantai-iltana voi siis aivan hyvin lähteä yksin urheilukenttää kiertämään ja kellottaa samalla uusia ennätyksiä. Cooperin testissä saavutin 2940 metriä, kolme kilometriä taittui aikaan 12:14 ja vitonen 21:17. Loistavia aikoja minulle.

Numerolapun kiinnitin rintaani tänä vuonna viisi kertaa. Luku on minulle todella pieni, sillä yleensä kierrän vuoden mittaan useita hölkkätapahtumia. Viime vuonna niitä kertyi 18. Tämän vuoden kisoista parhaiten mieleeni jäi kesäkuun alussa juostu Kymijoki-Kevätkymppi, joka toteutettiin väliaikalähdöin. Juoksin kympin aikaan 44:46, joka ei jää kauas ennätyksestäni (44:32). Syyskuun alussa juostu Pentin hölkkä kulki myös mainiosti.

Syksyn päätavoite Vantaan puolimaraton jäi flunssan vuoksi juoksematta. Se harmitti, sillä en päässyt koko vuonna puolikasta kokeilemaan. Syyskuinen Lasse Virén Hölkkä jäi siis vuoden viimeiseksi, eikä seuraavasta ole vielä tietoa.

Vaikka kilpailut jäivät tänä vuonna vähiin, sujui juoksuvuoteni muuten erittäin hyvin. Lenkit kulkivat kepeästi, joskin nyt loppuvuodesta kulku ei ole ollut niin hyvää kuin toivoisin. Sykkeet ovat nousseet peruslenkeillä turhan korkeiksi, eikä juoksun flow'ta ole päässyt kokemaan. Kilpailemattomuus on myös jonkin verran laskenut intoani juoksuharrastustani kohtaan. Toivotaan, että tilanne ensi vuonna paranee.

Juostuja kilometrejä kertyi tälle vuodelle yhteensä 2072. En pysty täysin vertaamaan lukua edellisvuosiin, koska niissä talven kilometreistä suuri osa on kertynyt hiihdosta. Minulle sopivalta luvulta se kuitenkin kuulostaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Jannan askeleet -juoksublogi
Maira Gall