Tiivis kevään kilpailukalenteri

Eilen illalla Facebookin uutisvirta paljasti ystävieni olevan kiinnostuneita lähialueella järjestettävistä juoksutapahtumista. Olinkin jo kovasti odottanut, miten tuttuja kylähölkkiä mahdetaan kahden koronavuoden jälkeen järjestää. Onneksi innokkaita talkoolaisia yhä riittää ja pääsen kaupunkien massatapahtumien lisäksi nauttimaan myös pienempien maalaishölkkien ilmapiiristä. Huhti-toukokuulle olen merkinnyt kalenteriini jo viisi kiinnostavaa kilpailua.

10.4. Helsinki Spring Marathon 

Kevään puolimaratonin juoksen reilun kahden viikon päästä Helsingissä. Huhtikuu on yleensä kelien puolesta hyvä ajankohta, kun hellesäistä ei ole vielä pelkoa. Viime viikolla juoksemani 10 km:n kilpailu osoitti, että olen hyvässä kilpailukunnossa, joten tavoitteenani HSM:lla on hätyytellä jopa ennätysaikaani.

18.4. Munahölkkä

Munahölkkä järjestetään perinteisesti 2. pääsiäispäivänä Haminassa. 6,6 kilometrin reitille osuu sekä hiekkatietä että asvalttia. Yksi pitkä ylämäki täytyy ennen maalisuoraa kivuta. Reitistä kauimmin nauttinut on yleensä palkittu kennollisella munia.

28.4. Suijankoskenjuoksu

Suijankoskenjuoksu on hieno esimerkki pienestä kylähölkästä. Reitti kiemurtelee kauniissa maalaismaisemissa, ja tunnelma paikan päällä on hyvä. Lapset on yleensä palkittu tavarapalkinnoin ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan polkupyörä. Aikuisilla matkana on 6,2 km.

7.5. Uusi Lahti -juoksu

Lahdessa on mahdollisuus kellottaa vaikka uusi ennätys virallisesti mitatulla kympillä tai puolikkaalla. Reitti kulkee Vesijärven maisemissa. Ilmoittauduin tapahtumaan jo viime vuonna, mutta osallistuminen siirtyi koronan vuoksi.

14.5. Helsinki City 5

Suomen suurimmassa juoksutapahtumassa HCRD:ssä voi valita matkakseen maratonin, puolikkaan tai viiden kilometrin pikapyrähdyksen. Koska juoksen puolimaratonin jo huhtikuussa, on oma valintani nopea vitonen. Tässä tapahtumassa pääsee nauttimaan ison massatapahtuman huumasta. Juoksuseuraa löytyy varmasti kaiken tasoisille kilpailijoille.

Mielelläni osallistuisin näistä kaikkiin, mutta tiivis aikataulu voi osoittautua haastavaksi. Jokaisessa kilpailussa ei tietenkään tarvitse tavoitella ennätysvauhteja, joten osan voi juosta läpi harjoituslenkkinä. Samalla pääsee kuitenkin nauttimaan tapahtuman tunnelmasta. Toivottavasti saan pysyä terveenä, jotta pääsen mahdollisimman monen tapahtuman kokemaan. Kahden koronakevään aikana näitä on ollut jo kova ikävä! 

Kommentit