Hyvä paha lumisade

Pidän talvesta. Pidän lumesta. Pidän narskuvista askeleista pakkasella.

Sataa lunta. Lisää lunta. Pian pääsee hiihtämään. Lapset hyppivät riemuissaan lumikasaan.


Mutta lumenpöpperöinen tie ja vauhtiharjoitus - ne eivät sovi yhteen. Siihen kun lisätään edellispäivän kuntopiiristä kipeytyneet etureidet, on tappio taattu.

Illalla lähdin juoksemaan vitosen vauhtia. Ensimmäinen kilometri meni aikaan 5.30, toinen 6.00. Kolmannen näyttäessä lukemia 6.30 päätin luovuttaa. Laahustin hallille katsomaan lasten yleisurheiluharjoituksia.

Siellä ne pelasivat kivi-paperi-sakset-peliä. Vastakkain ravistivat kättään ja paljastivat korttinsa. Voittaja pinkoi karkuun, hävinnyt yritti saada kiinni. Tossut pitivät hyvin salin kuivalla lattialla.

Kokeilen onneani taas huomenna. Vai pitäisikö sittenkin siirtyä juoksumatolle?

Kommentit

 1. Ei vielä juoksumatolle. Tämä on alkushokki lumen takia, uskon vakaasti että pian taas kulkee suunnitellusti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mäkin toivon. Nyt näyttäis tietkin olevan aurattu, joten täytyy tänään kokeilla uudelleen.

   Poista
 2. Mä kävin hallissa. Siellä kyllä kulkee, mutta hallin kuiva sisäilma tekee mulle vauhtiharjoituksissa tepposet: aivastelua nyt toista päivää. Jonkinlainen aavistus, miltä siitepölyallergikosta tuntuu. Siirryn siis nöyränä matolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halliin mäkin voisin välillä lähteä. Juoksumatolla en ole ikinä edes juossut, joten en tiedä, mitä siitäkin tulisi.

   Poista
 3. Sama täällä, talvi tuli = vauhti katosi.. Mulla on nastalenkkarit nyt käytössä, voi vaikuttaa kun ei ole yhtä kevyet.. kylmä ilma ja erilainen pinta.. mutta uskon, että se vauhti taas löytyy itsekullekin :) on se ulkoilma kuitenkin niin virkistävää! Ja vaikka ei omiin huippuvauhteihin pääsisikään, niin viimeistään keväällä kun lumet sulaa keväällä niin tossu liitää ;)

  Kiitos kivasta blogista, olen keväästä asti seuraillut. Itsekin olen juoksusta innostunut :)
  -Hertta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta viestistäsi! Eiköhän tämä tästä taas, kun tottuu lumella juoksemaan. Täytyy tosiaan vaan vauhdit sovittaa sen mukaan.

   Poista
 4. Olen suosiolla siirtynyt juoksumatolle. Ehkäpä palailen hetkeksi asfaltille, kun se taas näkyy ja jäät sulavat huippuvauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan edes juossut matolla. Eikä meidän kylällä taida missään matolle edes päästäkään. Pitäisi lähteä naapurikaupunkiin ja siihen menisi turhaan aikaa.

   Poista

Lähetä kommentti