Lumisen viikon 45 treenit


Marraskuun pimeys ja märkyys on vaihtunut valoisan lumiseen maisemaan. Lumitöitä on päässyt pariin otteeseen tekemään, ja lapset ovat testanneet hiihtämistä. Harmi että ensi viikolle on luvattu plussakelejä. Minä nauttisin mielelläni talvisesta maisemasta, vaikka pito juoksulenkeillä ei olekaan lumettoman tien veroista.

Tämä viikko alkoi kevyellä, reilun tunnin mittaisella lenkillä. Kuivannon kisakympin jälkeisenä päivänä askel kulki ihan mukavasti alle 130 sykkeillä.


Keskiviikkona osallistuin yleisurheiluseuran järjestämiin harjoituksiin, joissa treenataan lihaskuntoa sekä juoksutekniikkaa ja koordinaatioita. Osallistuin näihin treeneihin nyt toista kertaa kesätauon jälkeen. Olin yllättynyt, kun ensimmäisestä kerrasta lihakset eivät juurikaan kipeytyneet. Ehkä jotain lihaskuntoa olin siis kesänkin aikana saanut ylläpidettyä. Sitä vastoin tästä toisesta kerrasta sain etureidet todella jumiin. Kyykkyyn pääseminen oli muutaman päivän ajan hidas prosessi. Luultavasti terävät porrasjuoksut saivat lihakset jumiin.

Torstaina oli päivällä satanut lisää lunta, ja tiet olivat auraamattomat. Lumenpöpperöisillä teillä eteneminen oli todella raskasta, joten kaavailtu vauhtilenkki vaihtui hitaaseen raahustamiseen.

Onneksi perjantaina tiet oli aurattu, ja vauhtilenkki sujuikin jo paremmin. Ei se meno edelleenkään ihan helppoa ollut. Juoksin luultavasti turhan kovilla tehoilla ja sykkeillä.


Tällä viikolla nautin eniten sunnuntain pitkästä lenkistä. Juoksimme aamupäivällä mieheni kanssa venesatamaan. Rauhallisella tiellä oli mukava edetä. Näimme matkalla joutsenia sekä pellolla kolme peuraa kevyesti loikkimassa. Tämäkin pitkä lenkki vain helpottui loppua kohti. Lähes kaksituntinen ei tuntunut lainkaan pitkältä.

Ma: Kevyt 75 min.
Ti: Lepo
Ke: Tekniikkaa ja lihaskuntoa 90 min.
To: Pk 50 min.
Pe: 15 min. kevyt + 30 min. TV reipas + 2x2 min. vedot + 15 min. kevyt
La: Lepo
Su: Pitkis 1h 45 min.

Kommentit