Talvijuoksu Cupin avaus: Lapinjärven kinkkuhölkkä 2016


Paikallinen Talvijuoksu Cup starttasi tänään Lapinjärvellä. Sarjaan kuuluu yhteensä viisi osakilpailua, ja niistä jaetaan pisteitä sijoitusten mukaan. Lapinjärven kinkkuhölkässä arvottiin myös osallistujien kesken joulukinkku. Arpaonni ei valitettavasti ollut tällä kertaa myötä. Tämä oli ensimmäinen juoksuni Lapinjärvellä, joten vertailupohjaa aiempiin vuosiin ei ollut.

Yöllä oli satanut melkoinen kerros lunta, joten juoksuteiden kunto hieman etukäteen mietitytti. Onneksi tiet oli ehditty aurata, joten missään paksussa lumikerroksessa ei tarvinnut juosta. Melko kuraisia ja märkiä tiet kuitenkin olivat. Kesäkengillä pärjäsin hyvin, vaikka ympärillä nastat jonkin verran myös ropisivat.

Lapinjärven kinkkuhölkkä - aikuisten lähtö
Lähdin matkaan rennolla otteella. Reippaasti, mutta turhia repimättä. Ensimmäinen kilometri meni aikaan 4.33 min./km, ja siinä vaiheessa tuntui juoksijoita olevan vielä kivasti ympärillä. Seuraavat kaksi kilometriä juoksin tiukasti jonkun miehen peesissä, mutta kun vauhti tuntui kovasti hidastuvan, oli pakko mennä ohi. Ja selvästihän tuo taakse sitten jäi. Neljän kilometrin kohdalla oli tuttuja kannustamassa. Siitä mukavasti lisätsemppiä saaneena päätin ohittaa edelläni juoksevan naisen. Sen jälkeen taivalsin taas yksinäni. Hiekkatie johdatti läpi metsien ja peltojen. Siinä suhteessa reitti oli hitusen tylsä, sillä maisemia ei juuri päässyt ihailemaan. Ympärillä oli joko tiheää metsää tai laakeaa peltoa. Loivia mäkiä reitille osui muutama.

Lapinjärven kinkkuhölkkä - maali-/lähtöalue
Kahdentoista kilometrin matka taittui varsin joutuisasti. Kun juoksuvauhti oli sopivan rento, ei meno missään vaiheessa tuntunut ylivoimaiselta. Kilometreistä ensimmäinen ja viimeinen olivat nopeimmat, yhdestoista hitain 4.59 min./km. Keskitahdiksi muodostui 4.46 min./km. Siihen olen tyytyväinen.


Näin lennokkaalla askeleella saavuin maaliin. Kun vielä saisi nuo kädet kulkemaan virtaviivaisemmin!

Kommentit

 1. On kyllä hyvännäköinen askel! Onnea hienosta ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! On kyllä harvinaisen onnistunut juoksukuva. Yleensä sitä kuvittelee menevänsä kovinkin lennokkaalla askeleella, mutta kuva paljastaa laahustavan asennon. :)

   Poista
 2. Kova on vauhti! Hienosti juostu, vaikka jäi vissiin varaa mennä kovempaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raita! Ihan kaikkea en peliin laittanut, mutta en tiedä, kuinka paljon todellisuudessa olisi ollut varaa kiristää.

   Poista

Lähetä kommentti