Talvijuoksukilpailu

Talvijuoksu Cup Iitti 2016
Talven juoksulenkeillä rakennetaan peruskuntoa. Tahkotaan peekoota rauhalliseen tahtiin matalilla sykkeillä. Joukkoon on silti hyvä sisällyttää myös kovempaa treeniä vauhtikestävyyden ylläpitämiseksi.

Juoksukilpailuun osallistuminen sopivin väliajoin on hyvä harjoitusmuoto myös talvella. Yksin lenkkeillessä ei välttämättä saa itsestään kaikkea irti. Lisäksi kilpailuissa on kiva tavata muita juoksun harrastajia ja vaihtaa juoksukuulumisia livenä.

Talvella järjestettävissä juoksukilpailuissa olosuhteet voivat olla hyvinkin vaihtelevat. Sen vuoksi juoksuvauhdit eivät aina kerro totuutta päivän kunnosta. Plussakelillä sulilla teillä on aivan eri juosta kuin kovassa pakkasessa tai vastasataneella lumella. Mitään ennätysjuoksuja en siksi lähde talvikilpailuista hakemaan, vaan nimenomaan kovaa harjoitusta.

Talvijuoksu Cup Joulumarkkinajuoksu 2015
Paikallinen talvijuoksusarja starttaa viikon päästä Lapinjärvellä. Sarjaan kuuluu yhteensä viisi osakilpailua.

26.11.16   Lapinjärvi
17.12.16   Iitti
21.01.17   Lapinjärvi
18.02.17   Iitti
01.04.17   Elimäki

Lisäksi Vantaalla järjestettävä Aktia Maantiejuoksucup voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Ensimmäinen osakilpailu siitä juostiin jo 12.11., mutta neljä on vielä jäljellä.

10.12.16, 14.1.17, 4.2.17 ja 18.3.17.

Ensisijaisesti suosin varmasti paikallista cupiamme, mutta mahdollisten päällekäisyyksien tai sairastelujen vuoksi pidän mielessä myös Vantaan.

Järjestetäänkö sinun paikkakunnallasi talvijuoksusarjaa? Osallistutko itse kilpailuihin talvella?

Kommentit