Tossun alle pitoa juoksuradalta


Tiistaina oli ohjelmassa tiukka vetotreeni. Ulkona oli pakkasta lähes kymmenen astetta ja tiet olivat lumiset. Halusin tossujeni alle pitävän alustan, joten päätin hyödyntää juoksuradan yleisövuoroa.

Hölköttelin ensin vartin alkuverkan ulkona ja siirryin sitten tekemään vauhdikkaampia vetoja sisäradalle. Kouvolan jäähallilla on 261 metrin mittainen rata, joka kiertää jääkiekkokatsomon yläpuolella. Kaksi sisintä rataa sopivat hyvin juoksuun, kolmos- ja nelosradat taittuvat kaarteissa aika tiukasti ylöspäin. Radalla oli hyvin tilaa tehdä omaa harjoitusta. Muutama ihminen oli samaan aikaan kävelemässä, ja yksi mies juoksi satasen vetoja.


Juoksin alkuun kolme tonnin vetoa, mikä kierroksissa tiesi hitusen vajaa neljää. Vauhti oli noin 4.30 min./km. Päälle juoksin vielä viisi kertaa kaksi kierrosta vähän kovemmalla tahdilla. Kaikki vedot jaksoin hyvin.

Olipa mahtavaa juosta vetoja pitävällä pohjalla. Ei sutinut tossu, eikä pakkanen purrut. Toivottavasti jalat eivät tule kovin kipeäksi kovalla radalla juoksemisesta. Aion jatkossa juosta talven lenkit pääsääntöisesti ulkona, mutta kivaa vaihtelua, ja ennen kaikkea vauhtia, tuo radalla juokseminen harjoitteluun tuo.

Kommentit

  1. Oispa kiva päästä radalle pitkästä aikaa. :) Hyvältä kuulosti treeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole aiempina talvina radalla edes juossut. Siksi tämä olikin tavallista piristävämpi kokemus.

      Poista

Lähetä kommentti